Как стать инженером DevOps в 2021 IT Education Center Blog

Інженери повинні знати, як правильно працювати з привілеями доступу, ключами SSH, токенами API тощо. Docker це популярна платформа для команд DevOps, яка може допомогти упакувати вашу програму в контейнер для розповсюдження. Оскільки вони будуть служити містком між обома командами, вони також повинні вміти спілкуватися з багатьма людьми. Це означає, що багато людей займаються розробкою, тестуванням, розгортанням та обслуговуванням. DevOps — це поєднання філософії, інструментів і практик, які мають на меті допомогти організаціям швидко додавати програми.

Проекту потрібен не сам по собі DevOps-інженер – йому потрібне рішення проблеми, а роль DevOps-інженера може бути розподілена між кількома членами команди з різною спеціалізацією. Відповідь у тому, що відповідальність за кінцевий результат лежить на кожному з команди. Найцікавіше і складне в філософії DevOps – зрозуміти, що конкретна людина не просто відповідає за свій етап роботи, а несе відповідальність за те, як буде працювати весь продукт. Проблема не лежить на комусь одному – вона загальна, і кожен з команди допомагає її вирішити. Як тоді, так і зараз потреба в DevOps-інженерах зростає, і фахових спеціалістів не так легко знайти. Сьогодні поділюся своїми знаннями, які, сподіваюся, будуть корисними і потрібними для тих, хто працює або прагне розвиватися у цьому напрямку.

Хто такий DevOps інженер

У роботі DevOps використовує різні засоби управління конфігураціями, віртуалізації та автоматизації операційних процесів, використання хмарних технологій. Щоб встигати за стрімким розвитком технологій, йому треба постійно вчитися, бути цілеспрямованим і посидючим. Є якась конкретна професія, яка плавно перетікає в DevOps? Наприклад, інженер DevOps може почати як розробник програмного забезпечення, який контролює аспекти ІТ-операцій.

що повинен вміти DevOps інженер

Головне — знати мову настільки, щоб використовувати її для написання програм для автоматизації процесів. Зазвичай DevOps інженери вивчають Python, Ruby, Node.js, Go, Rust, C або C++. Щодо задач у сфері DevOps, то тут рівень знань визначає специфіку та складність роботи. Налаштування мереж, підтримка їх безпеки, оптимізація витрат при використанні хмарних сервісів — усе це під силу DevOps-інженеру.

DevOps System Engineer

З часом він може стати універсальним спеціалістом. А буває й так, що фахівець обмежується вузьким напрямом. Наприклад, більше цікавиться cloud-технологіями чи захистом оточення і розвивається саме в цьому.

  • Завдяки lock механізму у той час, коли один з тіммейтів розгортає свою частину інфраструктури, ніхто інший цього зробити не може.
  • Як тоді, так і зараз потреба в DevOps-інженерах зростає, і фахових спеціалістів не так легко знайти.
  • Ми розповіли, з чого почати професію девопса, а тепер коротко про те, що повинен знати DevOps і якими навичками володіти.
  • Зараз так називають людей, які відповідальні за CI/CD.
  • Доводиться починати розробляти, спираючись на те, де буде розміщуватися кінцевий продукт.

Дехто може вважати, що йдеться про системних адміністраторів. DevOps — це набір практик, який потрібен для автоматизації та інтеграції процесів між розробниками ПЗ та ІТ-командами. Він потрібен, щоб створювати, тестувати та випускати ПЗ швидше і надійніше. Обирай курси DevOps від ITEDU, що допоможуть ІТ-фахівцям полегшити перехід від традиційних практик розробки програмного забезпечення до DevOps. Рівень напруженості між командами розробників та сисадмінів — ще той виклик.

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Команда може використовувати DevOps, щоб швидше тестувати нові функції, постійно випускаючи нові оновлення для клієнтів. Також ви можете підписатись не залишаючи коментар. Перше — і найважливіше, це soft skills і комунікація. Важливо вміти спілкуватися, знаходити спільну мову, розв’язувати проблеми, інакше — роадмап не працює. Коли DevOps-інженер лише підтримує продукт, і виправляє чужі баги.

що повинен вміти DevOps інженер

Девопс застосовує практики CI/CD — безперервної інтеграції, доставки й розгортання, автоматизації та моніторингу процесів протягом усього життєвого циклу програм. ➕ Також не можу не відзначити тісну кооперацію між командами розробників, тестувальників та інших учасників розробки програмного продукту. Це дає можливість заглибитися в проєкт і, як результат, пришвидшити його вихід на ринок. ➕ З цього випливає інший плюс, а саме — довгострокова актуальність професії. Попри стрімкий розвиток технологій принципи роботи не можуть кардинально змінитися за один чи навіть п’ять років. Сервера та Linux нікуди не дінуться та будуть актуальні й через десять років.

Як стати DevOps інженером: обов’язки, компетенції та культура

Це широкий розвиток хмарних сервісів, відмова від хостингу на своїх серверах і підтримки своєї інфраструктури як такої. Обрана інфраструктура почала визначати архітектуру програми. AWS, Azure, Heroku, DigitalOcean почали робити за вас вашу роботу. Тепер не треба без https://wizardsdev.com/ особливої ​​потреби вигадувати 1001 варіант написання балансеру або шардінгу — це все доступно з коробки. Це знизило кількість велосипедів на квадратний метр, але цей підхід, в свою чергу, вимагає знання інфраструктури сервісів і адаптації своїх продуктів під них.

що повинен вміти DevOps інженер

Термін DevOps з’явився шляхом об’єднання слів “development” та “operations”. Ці практики зробили ціле культурне зрушення, яке усунуло розрив між групами розробників та тими, хто відповідає за експлуатацію софту. Основи роботи з Git (базові команди, керування гілками, створення тегів). Основні команди для керування операційною системою через командну оболонку.

Це все, що пов’язано з інтеграцією та доставкою програмного забезпечення до користувачів. Поки ви проявляєте пристрасть до вивчення нових технологій і вмієте стежити за обов’язками, що охоплюють кілька дисциплін, вакансія DevOps інженер (AWS) у вас є все, що потрібно, щоб бути хорошим інженером DevOps. Контейнеризація — це процес розміщення програмного компонента та його середовища, залежностей і конфігурації в єдиний блок, відомий як контейнер.

Хоча цикл DevOps виглядає прямолінійним, він потребує постійної кооперації співробітників та ітеративних поліпшень. Для початку, окрім стимулювання змін у процесах, Site Reliability Engineering стимулює зміни в самій культурі компанії. DevOps інженер повинен орієнтуватися в Linux-системах, як риба у воді. Не будуть зайвими і знання мов програмування Python та Bash. Збережіть моє ім’я, електронну пошту та веб-сайт у цьому веб-переглядачі під час наступного коментаря.

Потім ми розглянемо необхідні навички, які повинні мати інженери DevOps, щоб досягти успіху у своїх ролях. Модель DevOps, як випливає з назви, поєднує разом команди розробників та операцій. Інженери DevOps часто працюють разом протягом усього життєвого циклу програми. Окрім налаштування і розгортання, моніторинг є ще одним важливим аспектом DevOps. Саме тому вам важливо дізнатися про контроль інфраструктури та додатків. Якщо ви — вже досвідчений зубр DevOps — у такому випадку варто підписатися на CNCF, Hashicorp, Monitorama конференції й чекати апдейтів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE